راهنماي خريد ميكروفون بيسيم

ارائه دهنده خدمات مشاوره و تجهيز سيستم صوت، تصوير و نور

راهنماي خريد ميكروفون بيسيم

۲۷ بازديد

چرا ميكروفن بي سيم؟

ميكروفن هاي بي سيم داراي مزاياي زيادي هستند كه يكي از آنها آزادي حركت بر روي صحنه است، بدون آنكه نيازي به استفاده از كابل ميكروفن باشد. ميكروفن هاي بي سيم مي توانند سريع تر راه اندازي شوند و به كم كردن تعداد كابل هاي ميكروفن، پايه ميكروفن و مانيتور هاي موجود در صحنه كه باعث شلوغي مي شوند، كمك مي كند و سخنرانان، هنرمندان و مجريان به راحتي مي توانند بر روي صحنه حركت كنند. البته مزاياي ميكروفن بي سيم محدود به اجراي صحنه نيست. سيستم هاي بي سيم در عبادت گاه ها، سالن هاي همايش و آمفي تئاتر، و استاديوم هاي ورزشي استفاده مي شوند. با بهبود كيفيت صدا در ميكروفن هاي بي سيم و اطمينان از پايداري آنها و مقرون به صرفه بودن، ميكروفن هاي بي سيم در سال هاي اخير به طور چشمگيري محبوب شده اند.
در اين راهنما ما شما را با انواع سيستم هاي ميكروفن هاي بي سيم و ويژگي هاي آنها براي انتخاب هوشمندانه و صحيح، آشنا مي كنيم.
اجزاي سيستم ميكروفن بي سيمهمه ي سيستم هاي ميكروفن هاي بي سيم، بدون در نظر گرفتن نوع كاربري آنها، از دو قسمت اصلي تشكيل شده اند:
فرستندهگيرندهفرستنده ها، سيگنال هاي صوتي دريافت شده توسط كپسول ميكروفن را به يك سيگنال راديويي تبديل مي كنند و سپس آن را به يك گيرنده ارسال مي كنند كه آن را به يك سيگنال صوتي تبديل كند و سپس به سيستم صوتي انتقال دهد.
ابتدا انواع مختلف فرستنده هاي ميكروفن را بررسي مي كنيم.
فرستنده هاي ميكروفن دستيدر اين دسته از ميكروفن هاي بي سيم ، فرستنده به انتهاي دسته خود ميكروفن متصل است. همان طور كه كپسول ميكروفن هاي سيم دار دستي مدل هاي دايناميك و كاندانسر دارند، در ميكروفن بي سيم هم به همين گونه است. برخي از ميكروفن هاي دستي بر روي خود مجهز به نمايشگر جهت نمايش اطلاعات ميكروفن ماننده فركانس، وضعيت آنتن، باتري و… مي باشند.در سري ميكروفن هاي بي سيم دستي حرفه اي، امكان تعويض سري يا كپسول ميكروفن به شما داده مي شود و مي توانيد در عرض كمتر از چند ثانيه اين كار را انجام دهيد و اين توانايي در زمان هاي آسيب ديدن كپسول ميكروفن بسيار كاربردي است.
ميكروفن بي سيم دستي سنهايزر SENNHEISER EW 135G3فرستنده هاي BODY PACKاين فرستنده ها روي لباس يا لبه گيتار نصب مي شوند و با ميكروفن يقه اي و يا هدميك مورد استفاده قرار مي گيرند. ميكروفن هاي يقه اي معمولا به لباس متصل مي شوند و در اندازه هاي مختلفي توليد مي شوند و براي استفاده در تلويزيون و توليد فيلم و نيز در برخي سخنراني ها استفاده مي شوند. ميكروفن هاي هدميك ارائه دهنده كيفيت صوتي بالا و پايدار هستند و به راحتي بر روي سر قرار مي گيرند و گزينه مناسبي براي اجراي زنده نيز به شمار مي روند. دسته اي ديگر از ميكروفن ها مانند ميكروفن هاي Clip كه معمولا بر روي ساز بادي و يا برنجي و زهي و كوبه اي قرار مي گيرند و به كمك همين BODY PACK به صورت بي سيم مورد استفاده قرار مي گيرند و به دليل موقعيت و فاصله ثابت خود از ساز، كيفيت بالايي ارائه مي دهند. برخي از فرستنده هاي كمري ميز بر روي خود مجهز به نمايشگر جهت نمايش اطلاعات ميكروفن ماننده فركانس، وضعيت آنتن، باتري و… مي باشند.
ميكروفن بي سيم يقه اي سنهايزر SENNHEISER EW 112G3پهناي باندي UHF يا VHFتقريبا تمام سيستم هاي بي سيم بر روي برد هاي VHF (very high frequency) و يا UHF (ultra high frequency) عمل مي كنند. سيستم هاي بي سيم VHF در محدوده ۱۷۴ تا ۲۱۶ مگا هرتز و سيستم هاي UHF در محدوده ۴۷۰ تا ۸۰۵ مگا هرتز عمل مي كنند. به طور سنتي، سيستم هاي UHF از كيفيت بالا تري برخوردارند و شهرت آنها به دليل داشتن محدوده فرستنده بيشتر و تداخل كمتر با امواج تلويزيوني است. همه اينها نياز به شرايطي هم دارند. سيستم هاي مبتني بر UHF اجازه مي دهند تا فرستنده قدرت بيشتري داشته باشد اما اين بدان معنا نيست كه هر سيستم UHF داراي قدرت بيشتري نسبت به يك سيستم VHF باشد. براي تداخل كمتر، اين وضعيت تغيير مي كند. به عنوان مثال بخش هايي از محدوده UHF به ارتباطات ايمني عمومي و پخش تلويزيوني ديجيتال مربوط مي شود. همچنين بالاترين طيف محدوده UHF (بالاتر از ۹۰۰ مگاهرتز) يك محدوده وسيع براي تلفن هاي بي سيم، درب پاركينگ و راديو است. بنابراين براي ميكروفن بي سيم توصيه نمي شود زيرا احتمال وقوع مشكلات بسياري وجود دارد. فناوري پردازش سيگنال ديجيتال نقش مهمي در برخورد با تداخل بازي مي كند كه در ادامه به آن مي پردازيم.
سيستم هاي وايرلس آنالوگ و ديجيتالبسياري از سيستم هاي بي سيم از يك نوع  فرآيند و پردازش براي فشرده سازي سيگنال صوتي در فرستنده ميكروفن و سپس بازگرداندن آن به دامنه ديناميكي صدا در گيرنده استفاده مي كنند. اين كار براي افزايش ظرفيت محدود كانال هاي بي سيم صورت مي گيرد. فرآيند ديگر جهت تشخيص و حذف نويزهاي اضافي از سيگنال دريافت شده توسط گيرنده مي باشد. از آنجا كه سيستم هاي توليد كننده هاي مختلف و يا سيستم هاي مختلف از يك توليد كننده، روش هاي متنوعي براي تركيب و ارسال دارند، حتي در صورت هم فركانس بودن، نمي توان از اجزاي مختلف توليد كننده هاي متفاوت استفاده كرد. در نتيجه سيستم هاي فرستنده و گيرنده از يك توليد كننده و يا از توليد كنندگان مختلف با يكديگر همخواني نداشته و كار نمي كنند.
سيستم هاي بي سيم ديجيتال سيگنال هاي صوتي گرفته شده توسط ميكروفن را به يك الگوريتم باينري در فرستنده تبديل و سپس اين سيگنال ديجيتال را در گيرنده به سيگنال آنالوگ تبديل مي كنند. چون فرستنده و گيرنده هاي ديجيتال تنها اعداد ۰ و ۱ جهت دريافت صدا پردازش مي شوند از اين رو از تداخل فركانسي و ادغام نويز ناخواسته با صداي ميكروفن جلوگيري مي شود.
عملكرد و ويژگي رسيور هاي بي سيمارزش واقعي يك سيستم بي سيم را كيفيت صدا، دامنه دايناميكي و پايداري، و جلوگيري از تداخل آن تعيين مي كند. اساسا شما مي خواهيد سيستم وايرلس مانند يك سيستم سيم دار عمل كندو همچنين كار كردن با آن آسان باشد.
DIVERSITYبيشتر مارك هاي بي سيم از آن به عنوان يك ويژگي براي فروش ميكروفن هاي خود ياد مي كنند. يكي از نشانه هاي DIVERSITY وجود دو آنتن مجزا در گيرنده مي باشد ، هر چند همه گيرنده هاي دو آنتن True diversity نيستند و اين نوع از گيرنده ها تنوع زيادي دارند. گيرنده هاي True diversity از وجود دو ماژول دريافت كننده سيگنال مجزا بهره مي برند و هر كدام از اين دو دريافت كننده به آنتن مخصوص خود متصل شده است. قدرت سيگنال دريافتي توسط هر دو آنتن به صورت همزمان و مجزا اندازه گيري مي شود و هر كدام از آنتن ها كه سيگنال پرقدرت تري را دريافت كند به عنوان گيرنده سيگنال به صورت خودكار و لحظه اي انتخاب مي شوند.
با داشتن دو آنتن شانس قطع شدن سيگنال كاهش مي يابد. اگر سيستم شما براي استفاده در يك مكان مشخص و يا يك محل باز در نظر گرفته شده باشد، مي توانيد از گيرنده هاي معمولي استفاده كنيد. اما اگر از ميكروفن در مكان هاي مختلف استفاده مي كنيد ممكن است فركانس هايي داشته باشيد كه مانع انتقال شوند و اينجا اهميت DIVERSITY را درك مي كنيد.
FREQUENCY AGILITYاين اصطلاح به سيستم هايي اطلاق مي شود كه داراي كانالهاي فركانسي متعددي هستند كه مي توانيد از بين آنها يكي را انتخاب كنيد. در هر موقعيت مكاني يك فركانس ممكن است بهتر از ديگري كار كند و از تداخل سيگنال با سيگنال هاي ديگر جلوگيري كند. اين يك ويژگي است كه به شما اجازه مي دهد كه بتوانيد از چندين سيستم بي سيم به آساني در كنار يكديگر استفاده شود. اگر بيشتر از يك ميكروفن بي سيم استفاده مي كنيد نياز به انتخاب فركانس داريد.
انتخاب فركانس خودكاربا استفاده از اين ويژگي فرستنده و گيرنده يك فركانس امن را به طور خودكار انتخاب مي كند. اين يك ويژگي خوب است اگر شما نياز به يك سيستم همان طور كه در بالا توضيح داده شده است داشته باشيد. اين ويژگي سرعت عمل شما را در حين اجراي زنده بالا مي برد و بسيار كمك حال شماست.
انتخاب فركانسهنگام خريد يك ميكروفن بي سيم بايد به فركانس عملكرد آن دقت كنيد. به ويژه مدل هايي كه امكان تغيير كانال فركانسي را ندارد. هنگام خريد شما بايد از بين چندين گزينه، فركانس مناسب خود را انتخاب كنيد. شما بايد فركانسي كه براي موقعيت مكاني شما مناسب است را انتخاب كنيد و با سيستم هاي بي سيم ديگر كه در يك محل از آنها استفاده ميكنيد متفاوت باشد.
DISPLAYداشتن صفحه نمايش در ميكروفن بي سيم براي اطلاع از وضعيت آن يك نكته مهم است. داشتن صفحه نمايش خوانا و روشن كمك بزرگي در طول اجرا براي هر عملكرد و تنظيم شما ايجاد مي كند. در صفحه نمايش علايمي مانند قدرت سيگنال، ميزان باطري، كانال مورد استفاده و قدرت سيگنال را نشان مي دهد. صفحه نمايش وضعيت باطري معمولا در فرستنده قرار دارد اما در بعضي مدل ها بر روي رسيورهاي حرفه اي هم نمايش مي دهد.
اير مانيتور بي سيمسيستم اير مانيتور اساسا بسيار شبيه به ميكروفن بي سيم است، اما بر عكس آن عمل مي كنند. در اين مورد دستگاه فرستنده و گيرنده جاي خود را با يكديگر عوض كرده اند. در اير مانيتور سيگنال از واحد مركزي به گيرنده كمري ارسال مي شود و از طريق هدفون به گوش مي رسد.
مزيت استفاده از اير مانيتور اين است كه خبري از سيم و بلندگو بر روي صحنه نيست. با اين حال مزيت واقعي اين سيستم كيفيت بهتر و نبود مشكلات هميشگي در مانيتوريگ روي صحنه است. هدفون ها باعث كمتر شدن صداي اطراف نيز مي شوند و ميكروفن نيز فيدبك كمتري خواهد داشت و مانيتور با مجري يا هنرمند در تمام صحنه در حال حركت است. با استفاده از اير مانيتور خود خواننده يا مجري مي تواند هر موقع كه بخواهد سطح صداي خود را در گوش خود تنظيم كند و آن را كم يا زياد كند. به دليل پيشرفت تكنولوژي و قيمت آن، محبوبيت IEM (اير مانيتور) نيز افزايش يافته است. احتمالا متوجه شده ايد كه هنرمندان بزرگي از سيستم اير مانيتور در اجراهاي خود استفاده مي كنند.
مواردي كه بايد در مورد انتخاب صحيح ميكروفن بي سيم بدانيمكجا مي خواهيد از آن استفاده كنيداگر قصد استفاده از آن را در يك مكان ثابت داريد، شرايط بسيار ساده است. فقط مطمئن شويد كه سيستم بي سيم بر روي فركانس UHF و VHF با فركانس آنتن پخش تلويزيون محلي و يا ساير دستگاه هاي بي سيم كه در محل و در نزديكي آن استفاده مي شود، تداخل نكند.اگر قصد استفاده در شهر ها و اماكن مختلف را داريد، يك سيستم Frequency Agility به شما كمك مي كند تا با شرايط محلي تطبيق پيدا كنيد. انتخاب فركانس خودكار فرآيند را ساده تر مي كند.چه تعداد سيستم بي سيم مورد استفاده قرار خواهد گرفت؟ اگر پاسخ شما يك است، نيازي به مديريت چند سيستم نيست.اگر قصد داريد از دو يا چند سيستم بي سيم استفاده كنيد، هر كدام با فركانس هاي مختلف كار مي كنند. اين فركانس ها بايد با توجه به اينكه مانع از دخالت با يكديگر شوند، انتخاب شوند.سيستم هاي پيشرفته به صورت خودكار به انتخاب فركانس هاي سازگار كمك مي كنند. سيستم هاي UHF و VHF معمولا در كنار يكديگر بدون مسئله تداخل كار مي كنند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.